Winnaar van de E-waste Race Oss is bekend

Winnaar van de E-waste Race Oss is bekend

De winnaar van de e-waste race is bekend! Basisschool ‘t Schrijverke in Herpen wist in de afgelopen vier weken het beste elektronisch afval in te zamelen voor reparatie of recycling. Ook voerden zij stevig campagne om beter om te gaan met onze spullen. In een nek-aan-nekrace streden negen Osse basisscholen tegen verspilling. Basisschool De Linde eindigde als tweede. De derde plaats was voor Vrije school ’t Kleurenbos. De deelnemende scholen verzamelden in totaal ruim 4.900 oude of kapotte huishoudelijke apparaten voor hergebruik.

Groot voorbeeld

De winnende school gaat op schoolreisje naar de Uitvindfabriek in Breda. De leerlingen ontvingen de prijs uit handen van wethouder Dolf Warris, Frank Grisel (bedrijfsleider Duurzaamheidsplein Oss) en Job Swinkels (medewerker afval).

Dolf Warris: ‘Ik vind deze leerlingen een groot voorbeeld, ook voor volwassenen. Zij laten zien dat iedereen iets kan doen om goed voor ons klimaat te zorgen. Nooit meer je laptop of welk ander elektrisch apparaat ook in de vuilnisbak gooien. Het is allemaal materiaal om mooie nieuwe dingen van te maken.’

Lever elektronisch afval in

Wil jij ook je elektronisch afval inleveren? Dan is dit een mooi moment om in actie te komen. Van 14 t/m 20 oktober is het namelijk de Nationale Wecycleweek. Bij inlevering van oude of kapotte elektrische apparaten bij het Duurzaamheidsplein Oss ontvang je het gratis Wecycle kindervoorleesboek ‘Een passende beloning’ (op=op).

Duurzaamheidsplein Oss

Het Duurzaamheidsplein is gevestigd aan Maaskade 28 in Oss en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 16:30 uur. Op zaterdag bent u welkom van 08:30 tot 15.00 uur. Op www.oss.nl/duurzaamheidsplein vindt u meer informatie over het inleveren van grof huishoudelijk afval.

Over de E-waste Race

Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstof schaarste, hergebruik, repareren en recyclen. De E-waste Race Oss is mogelijk gemaakt door de gemeente Oss, Race Against Waste en Stichting OPEN. De deelnemende basisscholen in Oss zijn: OBS Mettegeupel, De Lockaert, Sterrebos, Het Baken, Klimop, St. Lambertus, De Linde, ’t Kleurenbos en ‘t Schrijverke.