Tegel eruit en bloembol erin!

Als u vóór 1 december 2024 gratis tegels inlevert bij het duurzaamheidsplein, dan krijgt u van ons een zakje bloembollen. Samen zorgen we voor meer voedsel en ruimte voor insecten. Insecten zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Ze zijn de opruimers van de natuur, zorgen voor bestuiving van bloemen en zijn zelf voedsel voor andere dieren. Haal snel de bloembollen op bij het duurzaamheidsplein.

Tegels wippen en bloembollen

Gaat u binnenkort uw tegels in uw tuin vervangen door groen en wilt u van de tegels af? Lever vóór 1 december 2024 uw tegels gratis in het Duurzaamheidsplein. Meld uw gewipte tegels aan via de website NK Tegelwippen. U ontvangt dan een mailtje. Neem dit mee naar het Duurzaamheidsplein en ontvangt(t kan weg) gratis bloembollen.

Groen belangrijk voor ons allemaal

Als u kiest voor meer planten en minder tegels in uw tuinen, helpt u niet alleen om onze omgeving koeler te houden tijdens de hete zomermaanden, maar zorgt u ook dat regenwater beter weg kan tijdens zware buien. Dit is erg belangrijk, omdat we steeds vaker te maken krijgen met hitte en hevige regenval. Ook maken groene tuinen onze buurt veel mooier en aantrekkelijker voor vogels, vlinders en bijen, wat goed is voor de natuur. Samen maken we Oss groener.

Voorwaarden

  • Meld de tegels inclusief foto aan op de website van het NK Tegelwippen
  • Print de bevestigingsmail van het NK Tegelwippen uit en neem deze mee naar het duurzaamheidsplein van de gemeente Oss. Geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan contact op via info@nk-tegelwippen.nl.
  • Alleen tegels en klinkers mogen worden ingeleverd. Dus geen ander afval, zoals zand of (tuin)aarde.
  • Toon bij binnenkomst bij de milieustraat aan de medewerker de bevestigingsmail van het NK Tegelwippen en lever deze in.
  • Volg de aangegeven route op het Duurzaamheidsplein.
  • Stort de tegels en klinkers in de daarvoor bestemde container.
  • Als bedankje krijg je per 10 stoeptegels een zakje bloembollen.
  • Het gratis inleveren van de tegels bij het Duurzaamheidsplein kan tot en met 30 november 2024.
tulpen