Gouden oogappel voor Jasper Kop

Laatst gewijzigd op: 15-07-2024

Jasper Kop uit Oss heeft woensdag 17 juli een Gouden Oogappel gekregen. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk voor diverse verenigingen. Wethouder Hilde De Wit-van der Zanden reikte de onderscheiding uit tijdens de kindervakantieweek in Oss.

Kindervakantieweek

Jasper Kop draagt al langere tijd een behoorlijke verantwoordelijkheid bij Kindervakantiewerk KAKO. Hij is meerdere jaren bestuurslid, coördineert de werkgroep en organiseert Sinterklaasactiviteiten. Sinds zijn 14e is hij lid van de werkgroep, verantwoordelijk voor alle diensten en materialen tijdens de kindervakantieweek. Hij is leergierig en toegewijd, vaak te vinden in de werkplaats Triton waar hij veel vrije tijd besteedt. Jasper is ook actief bij de Reddingsbrigade Oss als instructeur en betrokken bij waterhulpverlening.
Hij beheert materiaal en het clubonderkomen op Triton. Zijn inzet en toewijding maken hem een waardevolle vrijwilliger. In dat opzicht is Jasper een voorbeeld voor andere jong-volwassenen. Belangeloos stelt hij zijn vrije tijd beschikbaar. Om zo’n 500 kinderen een heerlijke vakantieweek te geven. Of ervoor zorgt dat diverse zwemmers veilig huiswaarts keren na een zwemtocht bij de Osse Maasrace. Het maakt hem niet uit wat voor werk op zijn pad komt. Hij pakt het op. Zowel praktisch als organisatorisch.

Gouden Oogappel

De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant.
Lees meer over de Gouden Oogappel.