Gouden oogappel voor Ed van Gessel

Gouden oogappel voor Ed van Gessel

Ed van Gessel uit de Ruwaard kreeg op zondag 6 oktober 2024 een Gouden Oogappel. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn vrijwilligerswerk. Wethouder Hilde de Wit – van der Zanden reikte de onderscheiding uit tijdens het feestweekend 60 jaar Ruwaard Oss.

Ed van Gessel is al meer dan 50 jaar een toegewijde vrijwilliger in de Ruwaard. Hij helpt zijn buren en kennissen met tuinonderhoud en kleine klusjes, en na zijn pensionering heeft hij zich nog meer ingezet voor zijn buurt. Ed is betrokken bij verschillende buurtinitiatieven en organiseert buurtactiviteiten zoals het opruimen van zwerfvuil en het verbeteren van de leefomgeving. Hij is medeoprichter van projecten zoals Buurtpreventie Dichtersbuurt en Ruwaard-Schoon.

Naast zijn inzet voor de buurt is Ed actief bij het Natuurcentrum, stadsboerderij De Elzenhoek en Wijkhuis De Haard, waar hij evenementen organiseert en ondersteunt bij facilitaire taken. Hij was een vaste vrijwilliger tijdens het Ruwaard-Midzomerfestijn. Ed coördineert jaarlijks, samen met buurtgenoten, het plaatsen en versieren van kerstbomen bij de ingangen van de Ministershof, de Sterrebosflat en Wijkhuis De Haard.

Sinds 2003 coördineert Ed samen met zijn vrouw Bep de bezorging van de wijkkrant Rucreant. Hij was acht jaar lid van de Wijkraad Ruwaard en zette zich in voor het verbeteren van de wijk en het verbinden van bewoners. Daarnaast is Ed chauffeur bij Wijkbus-Oss en staat altijd klaar om anderen te helpen, zowel in zijn eigen buurt als daarbuiten.
Ed van Gessel is een verbinder en inspiratie voor zijn omgeving, en zijn toewijding en harde werk verdienen erkenning. Hij is een ideale kandidaat voor de Gouden Oogappel vanwege zijn grote bijdrage als vrijwilliger in de wijk.

Gouden Oogappel

De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant.
Meer informatie over het aanvragen van een Gouden Appel.