Een overzicht van de aangevraagde kapvergunningen, met uitleg waarom we deze bomen moeten kappen. Voor elke gekapte boom planten we een nieuwe boom terug. Als dat niet kan op dezelfde plek, dan zoeken we een goede plek in de buurt van de gekapte boom. De bomen waar we een kapvergunning voor aanvragen markeren we met een lint.
Let op, de informatie op deze pagina bieden we u aan als extra service. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. De officiële omgevingsvergunningen voor deze aangevraagde kapvergunningen staan op www.overheid.nl
Aangevraagde kapvergunningen

Geffen, Rozelaar (bijzondere boom)
1 Witte Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum). De boom staat op de ‘Lijst Bijzondere Bomen’. De boom is ernstig ziek door de Kastanjebloedingsziekte. De boom heeft ingerotte snoeiwonden en er zitten zwammen in de boom. Om de veiligheid te waarborgen wordt de boom gekapt.
Lithoijen, Molenweg
1 Moeraseik (Quercus palustris). Waterschap Aa en Maas gaat aan de slag met de vervanging van de bestaande transportleiding vanuit het aanwezige rioolgemaal. De boom wordt gekapt omdat deze op de leiding staat. Hierdoor creëert deze een onveilige en onwerkbare situatie.
Lithoijen, Dorpsstraat (bijzondere boom)
1 Walnoot (Juglans regia). De boom staat op de ‘Lijst Bijzondere Bomen’. De boom is ziek. De boom heeft een diepe holte en er zit rot in de stamvoet. Om de veiligheid te waarborgen wordt de takken flink teruggesnoeid. Hierdoor nemen we het gevaar weg en kan de boom behouden blijven.
Oss, Burgemeester van den Elzenlaan
1 Noorse Esdoorn (Acer platanoides ‘Schwedlerii’). De boom is ernstig ziek. Er zijn zwammen op de stam aangetroffen en er zit rot in de stam. Om de veiligheid te waarborgen, wordt de boom gekapt.
Oss,Docfalaan
1 Valse Acacia (Robinia pseudoacasia). De boom is ernstig ziek. Er zitten zwammen op de stamvoet en er is rot in de stamvoet aangetroffen. Om de veiligheid te waarborgen, wordt de boom gekapt.
Oss, John F. Kennedybaan
12 Amberbomen (Liquidambar syraciflua). Bij deze bomen breken er vaak (grote) takken uit. Om de veiligheid te waarborgen worden de bomen flink teruggesnoeid. Hierdoor zijn de bomen weer veilig en toekomstbestendig. Let op, de bomen worden NIET gekapt.
Oss, Nieuwe Hescheweg
1 Zilveresdoorn (Acer saccharinum). De boom is ernstig ziek. Er zitten zwammen op de stamvoet en de boom heeft een slechte conditie. Om de veiligheid te waarborgen wordt de boom gekapt.
Oss, Pattonstraat
1 Zilveresdoorn (Acer saccharinum). De boom is ernstig ziek. Er zijn reuzenzwammen rondom de stamvoet aangetroffen. Om de veiligheid te waarborgen wordt de boom gekapt.
Oss, Peilstraat
4 Amberbomen (Liquidambar syraciflua). Bij deze bomen breken er vaak (grote) takken uit. Om de veiligheid te waarborgen worden de bomen flink teruggesnoeid. Hierdoor zijn de bomen weer veilig en toekomstbestendig. Let op, de bomen worden NIET gekapt.
Oss, Schalkskampweg
16 Amberbomen (Liquidambar syraciflua). Bij deze bomen breken er vaak (grote) takken uit. Om de veiligheid te waarborgen worden de bomen flink gesnoeid. Hierdoor zijn de bomen weer veilig en toekomstbestendig. Let op, de bomen worden NIET gekapt.
Oss, Vierwindenlaan
1 Amerikaanse Eik (Quercus rubra). De boom is ernstig ziek. Er zitten zwammen op de stamvoet en er zit rot in de stam. Om de veiligheid te waarborgen wordt de boom gekapt.
Oss, Westerveldlaan
41 Amberbomen (Liquidambar syraciflua). Bij deze bomen breken er vaak (grote) takken uit. Om de veiligheid te waarborgen worden de bomen flink gesnoeid. Hierdoor zijn de bomen weer veilig en toekomstbestendig. Let op, de bomen worden NIET gekapt.
Project Meanderende Maas
Het project Meanderende Maas gaat de historische Maasdijk tussen vestigingstadje Ravenstein en de stuw bij Lith aan de Brabantse zijde verbeteren, de Maas meer ruimte geven en het gebied ontwikkelen. Voor het realiseren van het project moeten bomen worden gekapt, omdat de constructie van de dijk dit vereist of omdat de natuur op die plek veel natter wordt. Voor de te kappen bomen geldt een herplantplicht.
Het gaat hierbij om de volgende locaties:
• Ravenstein, Veersingel: 17 te kappen bomen, waarvan 9 stuks vergunningsplichtig en 8 stuks vergunningsvrij.
• Ravenstein, Maasdijk: 5 te kappen bomen, waarvan 5 stuks vergunningsplichtig.
• Demen, Demense Veerstraat: 1 te kappen boom, waarvan 1 stuk vergunningsvrij.
• Dieden, Maasdijk: 1 te kappen boom, waarvan 1 stuk vergunningsplichtig.
• Dieden, Voorstraat: 1 te kappen boom, waarvan 1 stuk vergunningsplichtig.
• Megen, Hoogduinsestraat: 13 te kappen bomen, waarvan 7 stuks vergunningsplichtig en 6 stuks vergunningsvrij.
• Megen, Tienmorgenstraat: 16 te kappen bomen, waarvan 9 stuks vergunningsplichtig en 7 stuks vergunningsvrij.
• Oijen, Kasteelstraat: 13 te kappen bomen, waarvan 4 stuks vergunningsplichtig en 9 stuks vergunningsvrij.
Voor een overzicht van de te kappen bomen kijk op de website van de Meanderende Maas.