Duurzame warmte, wat betekent dat voor u?

In 2050 gebruiken we geen aardgas meer om onze gebouwen te verwarmen, te koken en te douchen. Iedereen gaat naar andere manieren van verwarmen en energiegebruik.

We helpen onze inwoners, bedrijven en organisaties hierbij. Dat doen we door te zorgen voor goede informatie en ondersteuning. En we werken samen met onze partners om ons lokale energiesysteem klaar te maken voor de toekomst, zodat iedereen straks ook kán omschakelen. We vinden het daarbij belangrijk dat u de ruimte heeft om de voor u juiste keuzes te maken.

Algemene informatie duurzame warmte

Wanneer we overstappen op duurzame warmte voor het verwarmen van gebouwen, het verwarmen van water en voor het koken, moeten we ons daar op voorbereiden. Overstappen op elektrisch koken en een andere manier van verwarmen gaat niet van het ene op het andere moment. Meer informatie over duurzame warmte.

Eigenaar van een woning

Energie besparen doen we al, maar we gaan een stapje verder: we gaan wonen zonder aardgas. Als woningeigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor het overstappen naar duurzame warmte. Wilt u weten wat dit betekent voor woningeigenaren? Kijk dan op de webpagina Wat betekent duurzame warmte voor woningeigenaren?

Huurder

Uw verhuurder is verantwoordelijk voor het overstappen op duurzame warmte voor uw gehuurde woning of woonruimte. Wilt u weten wat dit voor u betekent als huurder? Kijk dan op de pagina Wat betekent duurzame warmte voor huurders?

Bedrijven

Niet alleen woningen moeten in 2050 duurzaam verwarmd worden; dit geldt ook voor bedrijfsgebouwen en kantoren in Nederland. Lees meer op de pagina Wat betekent duurzame warmte voor bedrijven?

Energiebesparing

Het verduurzamen van uw woning begint met energiebesparing. Op het energieloket van gemeente Oss, Brabant Woont Slim vindt u informatie, advies en tips om energie te besparen. Energie die niet wordt gebruikt, hoeft ook niet te worden opgewekt.

Meedenken

Gemeente Oss werkt samen met Enexis, verhuurders én inwoners om over te stappen op duurzame warmte. Wilt u weten hoe u mee kunt denken? Lees meer op de pagina Meedenken over duurzame warmte.

Documenten en links

Op de pagina Documenten en links vindt u documenten die te maken hebben met duurzame warmte in Oss, zoals de Transitievisie Warmte Oss. Hier vindt u ook handige links naar andere websites met informatie over duurzame warmte.

Contact

Heeft u nog vragen over duurzame warmte? Bel dan naar 14 0412 of mail naar duurzaam@oss.nl