Omgevingsvergunning en huisnummerbesluit Walplein 25, 5341 EC in Oss

Burgemeester en wethouders van Oss hebben op 29 juli 2023 een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht verleend. Hieronder staat wat dit betekent. Ook leest u wat u kunt doen als u het niet eens bent met de omgevingsvergunning.

Wat is een bestemmingsplan?

In een bestemmingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een bestemmingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het bestemmingsplan past. Past een bouwplan niet in het bestemmingsplan? Dan is medewerking soms toch mogelijk. Dit kan door af te wijken van het bestemmingsplan met een omgevingsvergunning.

Waar gaat de omgevingsvergunning over?

De omgevingsvergunning laat een afwijking toe van het bestemmingsplan Centrum - Oss - 2013. Deze omgevingsvergunning maakt de activiteiten ‘Bouwen’ – ‘Handelen in strijd met ruimtelijke regels’ – ‘Uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden (Waarde – Cultuurhistorie)’ mogelijk aan Walplein 25, 5341 EC in Oss.

U kunt de omgevingsvergunning en het huisnummerbesluit bekijken

U kunt van dinsdag 5 november 2024 tot en met maandag 16 december 2024 de volgende stukken bekijken:

  • de omgevingsvergunning
  • de onderbouwing van de omgevingsvergunning
  • het bouwplan
  • het huisnummerbesluit

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl
  • (op afspraak) digitaal bij balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss. U moet hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 14 0412. U kunt een afspraak maken voor elke werkdag (maandag tot en met vrijdag) tussen 9.00 en 16.00 uur.

De bronbestanden van de omgevingsvergunning zijn digitaal beschikbaar op https://digitaleplannen.nl/0828/.
Het identificatienummer van de omgevingsvergunning is NL.IMRO.0828.OVwalplein25oss-VG01.

U kunt reageren op de omgevingsvergunning

Bent u het niet eens met de omgevingsvergunning? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Rechtbank Oost-Brabant. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van vrijdag 1 november 2024 tot en met donderdag 12 december 2024.
[let op: volgens artikel 6:8 lid 4 Awb geldt bij beroep dat de beroepstermijn start op de dag na de terinzagelegging, daarom is de inzagetermijn een dag langer]

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • belang hebt bij de omgevingsvergunning, én
  • gereageerd hebt (een zienswijze hebt ingediend) op de ontwerpomgevingsvergunning. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval als u het niet eens bent met de wijzigingen in de omgevingsvergunning in vergelijking met de ontwerpomgevingsvergunning.

U stuurt uw beroepschrift aan:
Rechtbank Oost-Brabant
Postbus 90125
5200 MA ’s-Hertogenbosch

Stelt u uiterlijk 12 december 2024 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Rechtbank doet dan later een definitieve uitspraak.
De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.

Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met Karien van Rossum van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0412.